bijbaan studenten - afbeelding 1

Bijles geven

Naast je studie nog tijd voor een bijbaantje? Dan is bijles geven de ideale studentenbaan. Je kunt zelf bepalen hoeveel uur per week je werkt en deelt je eigen uren in. Daarnaast help je ook nog medestudenten met het behalen van hun studie. Nieuwsgierig of dit iets voor je is? Hieronder leggen we uit wat het precies inhoudt om bijlesdocent te zijn en wat je kunt verdienen.

Wat zijn de eisen aan bijles geven als student?

Om als student bijles te geven, hoef je niet per se te voldoen aan torenhoge eisen. Ook zijn hier geen wettelijke eisen aan verbonden. Over het algemeen wordt er van je verwacht dat je minimaal een 7 of 8 staat voor het vak waarin je bijles wilt geven. Dat je nog geen ervaring hebt in het geven van bijles, is over het algemeen ook geen probleem. Het belangrijkste is dat je uitstekende kennis hebt van het vak waarin je bijles gaat geven, en dat je de motivatie hebt om medestudenten echt te helpen. Voldoe je hieraan? Dan is dit een ideale studentenbaan voor jou.

De voordelen van bijles geven in het kort

Het geven van bijles is een ideale bijbaan. Het grootste voordeel is dat je in sommige gevallen je eigen uurloon kunt bepalen en dat je zelf de uren kunt indelen. Heb je de ene week wat minder tijd dan de andere, dan geef je gewoon wat minder bijles. Een ander voordeel is dat je zelf kunt kiezen waar je aan het werk gaat. De meeste bijlessen worden namelijk online gegeven. Je kunt dit dus ook eenvoudig vanuit je studentenkamer doen. Een ander voordeel is dat niet alleen de student die bijles neemt veel leert. Je steekt zelf ook veel op van het geven van bijles. Zo houd je je kennis van het vak op peil en leer je verschillende skills, zoals communiceren. Daarnaast staat deze bijbaan natuurlijk fantastisch op je CV.

Wat verdien je met bijles geven?

Een bijbaantje neem je om natuurlijk wat extra geld te verdienen. In je studententijd kun je dit extra geld waarschijnlijk goed gebruiken. Door bijles te geven kun je dit zakcentje op een leuke manier verdienen. Maar hoeveel verdien je nu precies met het geven van bijles? Hoeveel je verdient is lastig aan te geven. Dit verschilt namelijk per instelling of bedrijf dat bijles aanbiedt. We geven je een beeld van wat je ongeveer kunt verdienen met het geven van bijles.

Als je bijles gaat geven vanuit je hogeschool of universiteit, word je vaak benoemd tot tutor. Tutoren zijn oudejaar scholieren of studenten met goede cijfers (hoger dan een 7). Als tutor van een onderwijsinstelling liggen de verdiensten over het algemeen tussen de 7 en 13 euro per uur.

Wil je niet vastzitten aan een onderwijsinstelling, dan kun je je aanmelden op een van de vele zoeksites of marktplaatsen voor het geven van bijles. Het voordeel aan deze websites is dat je zelf kunt bepalen wat je uurtarief is. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je aan deze websites ook bepaalde kosten moet betalen. Dit kan zijn in de vorm van abonnementskosten, of een percentage van je verdiende loon. Het nadeel hieraan is dat je een groot deel van je zuurverdiende geld weer moet afstaan.

Bijles geven bij Scriptium

Je kunt er ten slotte voor kiezen om bijlesdocent bij Scriptium te worden. Wij geven het hele jaar door bijles aan scholieren en studenten, voor verschillende vakken. Of het nu gaat om wiskunde, statistiek of scheikunde, er is voor ieder wat wils. Lees over de voorwaarden of neemt direct contact met ons op als je geïnteresseerd bent!

Laat een reactie achter

Je hebt al gestemd op dit artikel. Bedankt :-)
Wat vind jij van dit artikel?