- Scriptium
- Posted on
- Geen reacties
Handige leerapps
Op de meeste scholen mag je geen mobiele telefoon gebruiken tijdens de les. Het beeld van een mobiel in de klas is daarom vrij negatief. Toch kunnen bepaalde apps op je telefoon best handig zijn om voor school te gebruiken. Het helpt je bijvoorbeeld bij het leren van vreemde talen. Ook als je moeite hebt met planning zijn er een aantal apps die jou daarbij kunnen helpen.
50 talen leren
Of je nu Frans wilt leren omdat het voor school moet, of omdat je een tripje naar Parijs gaat maken, deze app kan je helpen. Met 50 talen leren kun je namelijk een taal op veel verschillende gebieden leren. Van het kopen van brood tot aan het vragen van de weg, het kan allemaal met deze app. Door een combinatie van audio en tekst kun je meer dan 40 vreemde talen leren. Je kunt de audiofragmenten overal en waar je maar wilt beluisteren, want je kunt ze in de app downloaden. Hierdoor kun je zelfs aan de slag als je geen Wifi-verbinding hebt.
Onze taal
Als jij niet zo’n ster bent in ons eigen Nederlands, is deze app perfect om te gebruiken. Die d’s en t’s blijven toch echt altijd een dingetje. Of je nu de Nederlandse taal van kleins af aan gewend bent, of de taal pas later hebt geleerd, in de app kun je voor elk gebied van de Nederlandse taal terecht. Als je het lastig vindt om de persoonsvorm of het meewerkend voorwerp te bepalen, kun je daarmee oefenen in de app. Of als je bijvoorbeeld niet weet wanneer je een koppelteken moet gebruiken, zoals in back-up of woon-werkverkeer. De app Onze Taal leert het je aan de hand van verschillende voorbeelden.
WRTS
Met WRTS kun je jezelf overhoren. Die woordjestoets van Engels, Duits, Frans of Spaans ga jij met gemak halen als je hebt geoefend met WRTS. Je kunt zelf woordenlijsten maken met de stof die je moet leren. Na de overhoring kun je meteen aan het percentage zien of jij de woordjes goed genoeg kent. Superhandig, want de app is gratis en je kunt er ook gebruik van maken als je onderweg bent. Naast dat je je eigen lijsten kunt maken, kun je ook oefenen met de lijsten van andere gebruikers. Je docent Frans zou er bijvoorbeeld een lijst in kunnen zetten met alle woordjes die je moet kennen.
NuBeterEngels
Met de app NuBeterEngels krijg je elke dag een korte oefening om met de Engelse taal te oefenen. Dit kan gaan over de spelling van een bepaald woord, maar ook over het werkwoordelijk gezegde of het bezittelijk voornaamwoord. De app is er trouwens ook voor Frans, Spaans, Duits en Nederlands.
Elke werkdag krijg je een quizje van vier meerkeuzevragen. De app is gratis en het kost je elke dag maar een paar minuten om in te vullen. Op deze manier leer je nieuwe dingen en hou je je taalvaardigheid bij. Nadat je de vragen hebt ingevuld, krijg je meteen te zien welke vragen je goed en welke vragen je fout had. Daarbij krijg je een uitleg over waarom het antwoord juist is.
Der Die Das
Als jij moeite hebt met de Duitse naamvallen, is de app Der Die Das handig om te gebruiken. Je kunt van vrijwel elk woord opzoeken welk voorvoegsel erbij hoort. Verder kun je in de app uitleg vinden over taalregels en de app gebruiken als een woordenboek. Het woordenboek in de app bevat meer dan 17.000 woorden. Als er een woord is dat je heel lastig vindt om te onthouden, kun je die toevoegen aan je favorieten. Het woord zal dan extra vaak terugkomen. Tot slot is er de mogelijkheid om te testen of je de Duitse naamvallen goed beheerst.
Memrise
Memrise biedt voor het grootste deel het leren van vreemde talen aan, maar het is ook mogelijk om te oefenen met vakken als aardrijkskunde of wiskunde. Je kunt gebruik maken van lijsten die in de app zijn gezet door andere gebruikers of docenten. Het is de bedoeling dat je woordjes of uitdrukkingen leert aan de hand van een systeem met planten. Tijdens het leren van een woord plant je een zaadje. Hoe vaker je het woord herhaalt, hoe groter de plant groeit. Op een gegeven moment heb je een woord zo vaak herhaald dat een plant is volgroeid. Het is dan de bedoeling dat je het plantje in leven houdt door de plant water te geven. Water geven doe je door het woord te herhalen. Zo leer je nieuwe woorden en blijft het woord in je langetermijngeheugen hangen, omdat je het woord vaak herhaalt. De app leert je op een speelse manier nieuwe woorden te leren en dit bij te houden.
Kids Timer
Deze app heeft niks te maken met het leren van een nieuwe vreemde taal. Kids Timer is een handige app om oefeningen te maken met tijdsdruk. Ook kun je de app gebruiken om bij te houden wanneer je geconcentreerd bezig moet zijn en wanneer het even tijd is voor pauze. Daarvoor zijn twee varianten beschikbaar. Je kunt in de app gebruik maken van de blauwe klok. Dit is een timer van maximaal twaalf minuten Deze kun je gebruiken als je bijvoorbeeld een korte oefening moet maken terwijl je wilt oefenen de opdracht met tijdsdruk te maken. Naast de blauwe klok is er een rode klok beschikbaar. De rode klok duurt een uur en kun je gebruiken als je een tijd intensief aan de slag wilt. Als de timer van de rode klok gaat, ben je een uur geconcentreerd bezig geweest en is het tijd voor een pauze.
Planner van Scriptium
Als je moeite hebt met je tijd essentieel in te delen, kun je gebruik maken van de planner van Scriptium. Je kunt deze zowel gebruiken voor een normale schoolweek als voor de voorbereiding van een toetsweek. Je kunt de planner invullen en bijvoorbeeld een foto maken met je telefoon. Zo heb je altijd snel bij de hand wat je nog te doen staat en wanneer je vrije tijd hebt. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.
Professionele hulp
Scriptium biedt aan alle leerlingen van de middelbare school verschillende mogelijkheden qua hulp. Je kunt bij ons bijles van professionele docenten krijgen. We hebben docenten voor elk vak, bijvoorbeeld wiskunde, natuurkunde, Frans of Duits. Zij begeleiden jou op persoonlijke wijze bij het leren van stof die je moet begrijpen voor een toets. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.