studieboeken verkopen - afbeelding 1

Je oude studieboeken verkopen

Tijdens de studie zul je voor een flink bedrag studieboeken moeten aanschaffen. Vaak gebruik je deze boeken een jaartje, waarna ze in de kast komen te liggen. Om wat geld terug te verdienen, kun je de boeken die je niet meer gebruikt verkopen. Maar waar verkoop je deze tweedehands studieboeken het snelst? In dit artikel geven we je een aantal opties.

Studieboeken verkopen

Tijdens je studie op het mbo, hbo of op de universiteit krijg je te maken met veel studieboeken. Ieder jaar ontvang je van je opleiding een lijst met boeken die je moet aanschaffen voor het komende studiejaar. Daarmee komen de boeken van het jaar ervoor op de plank of in de kast te liggen. De kans dat je de meerderheid van deze studieboeken nog eens aanraakt, is klein. Daarom is het verstandig om de studieboeken die je niet meer gebruikt, te verkopen. Hiermee voorkom je dat de boeken jarenlang stofhappen. Je verdient er ook nog een leuk zakcentje mee. Er zijn verschillende manier waarop je de studieboeken kunt verkopen. Welke dat zijn, leggen we hieronder voor je uit.

Studieboeken verkopen aan medestudenten

Ieder jaar starten er nieuwe studenten met dezelfde opleiding als jij. Ook zijn er studenten die een studiejaar lager zitten. De kans is groot dat deze studenten dezelfde studieboeken nodig gaan hebben als die jij al hebt aangeschaft. Soms is de makkelijkste manier dan om je studieboeken te verkopen aan deze studenten. Het is snel geregeld en scheelt verzending. Maak gebruik van bijvoorbeeld je studievereniging, om eenvoudig in contact te komen met medestudenten. Ook kun je eens rondvragen in je omgeving of er nog studenten zijn die dezelfde studieboeken nodig hebben.

Studeboeken aan StudyStore verkopen

Lukt het niet om de studieboeken te verkopen aan medestudenten of mensen in je omgeving? Dan zijn er gelukkig nog een paar andere opties die je kunt proberen. Een van deze opties is het verkopen van je studieboeken aan boekeninkoper StudyStore. Let wel op: bij StudyStore kopen ze enkel boeken in die in goede conditie verkeren. Heb je niet goed voor de studieboeken gezorgd, dan is de kans aanwezig dat StudyStore ze niet van jou overneemt. Zijn je boeken nog in goede conditie, dan is verkopen aan StudyStore enorm eenvoudig.

Op de website van StudyStore kun je een lijst vinden met boeken, met daarbij de tweedehands marktwaarde. Ook kun je op deze website eenvoudig het ISBN-nummer van de studieboek invullen. Dit ISBN-nummer vind je vaak op de achterkant van het boek onder de streepjescode. Na het invullen van het ISBN-nummer geeft de website van Studystore aan of ze geïnteresseerd zijn in het boek. Ook geven ze een bod of ‘inkoopwaardering’. Op het moment dat je het eens bent met dit geldbod, kun je je boek direct verkopen. Je kunt meteen je gegevens invullen en vervolgens ontvang je een verkoopbon die je eenvoudig kunt printen.

Nu hoef je nog maar één ding te doen. Dat is het opsturen van de studieboeken naar het (gratis) antwoordnummer van StudyStore. Is er een StudyStore winkel bij jou in de buurt? Dan kun je ook eenvoudig je studieboeken hierheen brengen. Op het moment dat StudyStore jouw boeken heeft ontvangen en heeft goedgekeurd, ontvang je een e-mail. Het geld wordt op je rekening gestort.

Zoals je kunt lezen, is het verkopen van studieboeken aan StudyStore erg eenvoudig. Je hebt extra kosten zoals verzending. Het enige nadeel aan StudyStore is dat je niet zelf de verkoopprijs van het boek kunt bepalen. StudyStore doet een bod, die je kunt accepteren of weigeren. Onderhandelen over de prijs zit er niet bij.

Studieboeken verkopen aan een doorverkoper

Een andere optie voor het verkopen van studieboeken is via online platformen als Bol.com, Facebook en Marktplaats. Op deze platformen kun je eenvoudig oude studieboeken plaatsen door middel van een advertentie. Het voordeel van deze platformen ten opzichte van StudyStore is dat je ook boeken die niet meer in topconditie verkeren kunt verkopen. Je kunt namelijk eenvoudig aangeven wat de conditie van het boek is en dit laten zien met een aantal foto’s. De koper kan vervolgens zelf bepalen of dit goed genoeg is.

Op een platform als Bol.com moet je een aantal zaken in je achterhoofd houden. Verkopen via zo’n platform is namelijk niet altijd geheel gratis. Zo betaal je bij Bol.com een bemiddelingsbijdrage van ongeveer een euro. Daarnaast moet je een deel van 15% van de verkoopprijs afstaan. Ook ben je bij Bol.com zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten. Het is dus slim om deze extra kosten mee te nemen in de verkoopprijs. Anders zul je uiteindelijk niks aan de studieboeken verdienen. Het voordeel van Bol.com is dat je een enorm bereik hebt. Iedereen die het studieboek zoekt dat jij verkoopt, zal deze ook te zien krijgen. Daarmee is de kans op verkoop vrij groot.

Op Marktplaats kun je dan weer een gratis advertentie plaatsen en hoef je geen bijdrage te betalen. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten. Maar dit kun je wederom in de verkoopprijs meenemen of bespreken met een potentiële koper. Hetzelfde geldt voor Facebook. Op Facebook bestaat er ook een Facebook Marketplace. Hier kun je net als op Marktplaats een advertentie plaatsen. Ook hier zitten geen kosten aan verbonden. Op Facebook is het tevens verstandig om een bericht te plaatsen in Facebookgroepen die aansluiten bij de opleiding die je volgt. Wie weet zit er een student bij die precies op zoek is naar de boeken die jij verkoopt.

Studiehulp van Scriptium

Ben je gaan studeren en heb je moeite met leren? Ben je op zoek naar bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met wiskunde, worstelt met Duits, of hulp bij Engels nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem contact met ons op, en we komen snel bij je terug!

Laat een reactie achter

Je hebt al gestemd op dit artikel. Bedankt :-)
Wat vind jij van dit artikel?