- Scriptium
- Posted on
- 2 Comments
Scriptie afronden
Het eindpunt is in zicht: je hebt je scriptie bijna af. De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst, zo klinkt een bekend gezegde. Vandaar dat we je hier enkele tips geven die het afronden van je scriptie (en mogelijk ook je studie) zullen vergemakkelijken.
Laatste controle
Neem aan het slot je scriptie nog een paar keer door. Met het overkijken van je thesis kom je vaak nog problemen tegen of verkeerd taalgebruik dat je eerder nog niet had opgemerkt.
Controleer de structuur
Ga nog eens na of je scriptie alle verplichte onderdelen bevat:
-
Inleiding
-
Theoretisch kader
-
Methodologie
-
Resultaten
-
Conclusies
Check de samenhang
Check ook of er voldoende samenhang is tussen de delen:
-
Is er een leeswijzer in de inleiding opgenomen?
-
Bevatten de hoofdstukken een korte inleiding?
-
Dekken de titels van hoofdstukken en paragrafen de inhoud?
-
Zijn de gebruikte theorieën en modellen te herleiden tot de onderzoeksvraag en in trechtervorm opgebouwd?
-
Geeft je conclusie antwoord op de hoofdvraag?
-
Zijn de aanbevelingen gericht op het oplossen van de probleemstelling?
Controleer de lay-out
Controleer bij het afronden van je scriptie de layout:
-
Zijn de pagina’s genummerd?
-
Zijn de afbeeldingen duidelijk en goed leesbaar?
-
Heeft de scriptie een uniforme lay-out? Zijn de opsommingen bijvoorbeeld op dezelfde manier geschreven?
-
Staan er niet onnodige witruimtes tussen de tekstblokken (dit staat slordig)?
-
Heb je overal dezelfde letterkleur gebruikt en heb je niet te veel verschillende letterkleuren gebruikt?
Gebruik checklists
Toets je scriptie aan onze checklist en kijk of deze de lijst met top 100 fouten van Scriptium doorstaat.
Sluit af met een goede slotzin
Zorg voor een passende slotzin van je scriptie. Dat kan een zin zijn die je scriptie of samenvat, een zin die aansluit op je conclusie of aanbevelingen, of eentje die betrekking heeft op de vooruitblik op vervolgonderzoek, mits je dat hebt opgenomen in je conclusie.
Neem tijdelijk afstand
Leg je scriptie opzij. Zorg dat je er een tijd niet mee bezig bent, bijvoorbeeld een week of twee. Als je te veel en te lang achter elkaar schrijft, loop je het gevaar eigen fouten niet meer te zien.
Laat je scriptie nakijken
Laat je scriptie door iemand anders nakijken, bijvoorbeeld door een familielid of studiegenoot. Omdat het nakijken van scripties een vak apart is, is het nog beter daarvoor hulp in te roepen van specialisten. Onderwijsinstellingen hanteren tegenwoordig zeer strenge criteria ten aanzien van de taal. Bij sommige opleidingen mag je hooguit één taalfout per pagina maken.
De correctoren van Scriptium zijn gespecialiseerd in het nakijken en redigeren van de taal én inhoud van een scriptie. Je kunt op ieder moment van de dag en op elke dag van de week je scriptie ter controle bij ons uploaden.
Nadat je deze voorzorgsmaatregelen bij het afronden van de scriptie hebt genomen, ben je klaar met het scriptieproces. Je scriptie is eindelijk af en kan ingeleverd worden. Hopelijk is daarmee ook je studie succesvol afgerond!
Professionele hulp
Heb je moeite met het afronden van je scriptie? Bij Scriptium helpen we je graag bij het opstellen van een goed onderzoek. Schakel vandaag nog een professionele begeleider in. Heb je je scriptie al afgeschreven? Laat je scriptie dan nakijken en redigeren op taalfouten, structuur en inhoud. Wij staan 24 uur per dag voor je klaar.
Scriptium, ik ben mijn scriptie aan het afronden. Het ziet echt zwart voor mijn ogen van alle woorden en zinnen die ik voorbjj heb zien komen. Ik wil nu een mooie punt achter de scriptie zetten. Weten jullie wat voor zin een goede slotzin is voor een scriptie
Bedankt voor je vraag. Een passende slotzin in een scriptie kan een volgende zin zijn:
Een voorbeeld van een concluderende zin:
‘Op basis van de resultaten kan dus geconcludeerd worden dat…’
Een voorbeeld van een zin die de scriptie samenvat:
‘Samenvattend kan worden gezegd dat…’
Een voorbeeld van een zin die de aanbevelingen samenvat:
‘De organisatie zal uiteindelijk vooral de nadruk moeten leggen op het implementeren van (…), zodat het managementdoel van 20% minder retourzendingen in 2022 behaald wordt.’
Een voorbeeld van een zin gericht op vervolgonderzoek:
‘Gezien de besproken beperking met betrekking tot het aantal respondenten en de korte onderzoeksperiode, is het aan te bevelen om bij vervolgonderzoek een longitudinale studie uit te voeren, waarbij een grotere groep respondenten wordt bevraagd’.